Bouwfonds

Voorbeeld noodzaak Bouwfonds:

In sloppenwijk Gatina (Nairobi West) kregen meer dan 200 kinderen kleuter-basisonderwijs in de gehuurde 'kerk hal' van pastor Lukale. Opeens moest een deel van de gehuurde ruimte worden afgebroken, omdat er een nieuwe weg dwars doorheen was gepland.... 

Die optrekjes kostten iedere maand veel geld en werden niet goed onderhouden. Daarom heeft Gatina Church jarenlang gespaard voor een eigen kerk & schoolgebouw. Het is ongelooflijk hoe zo'n arme gemeente toch weet te offeren, maar het lukte hen maar nooit om een stukje grond te kunnen kopen, laat staan er ook nog een kerk en school op te bouwen!

Ondertussen bleven steeds meer kinderen komen die graag goed onderwijs wilden ontvangen. Momenteel zijn er al meer dan 500 kindereren op deze  New Hope school (Pre-schoolclass  t/m Primary class 8)

Mede dankzij bijzondere giften, zoals een speciale collecte op Micha Zondag in VEZ Zwolle (zie Nairobi / partners) kon het hele bedrag voor een geschikt stuk grond, aan de rand van de sloppenwijk op tijd worden overgemaakt! Daarna  is er een stevig fundament gelegd met daarop inmiddels een eigen schoolgebouw en een prachtig stenen kerkgebouw, inclusief goede toiletten.

De gehele compound is veilig omheind (zie foto's in galerij en nieuwsbrieven)

Op de ijzeren poort staat een tekst uit Psalm 100:     'Enter His gate with thanksgiving'

Er is inmiddels voorzien in een regenwatertank, schoolbanken, aansluiting op waterleiding netwerk (voor als de regenwater tank leeg is) etc. Dankzij bijzondere giften! Alice Leegstra heeft tijdens een projectbezoek  de school officieel geopend (zie ook onder 'filmpjes'  en onder NIEUWS  (brief 29)  Jan Leegstra opende tijdens zijn laatste bezoek een bijgebouw met extra klassen, keuken en kantoor (zie nieuwsbrief 30)

ALLE GEVERS HARTELIJK DANK!

Ook voor het bouwfonds voor de Maranatha School & Kerk van pastor Cleophas in Line Saba, midden in sloppenwijk Kibera kon een grote gift worden overgemaakt. Grond hoefde hier gelukkig niet te worden gekocht.

In overleg met de Community Chief en de District Officer in Kibera werd jarenlang gezocht naar de beste oplossing voor een eigen Kerk & School in deze sloppenwijk. In brief 30 staat hoe daar eindelijk een doorbraak in is gekomen! De bestaande kerk is verbreed en er is een verdieping bovenop gebouwd, met klaslokalen en een kantoor voor het schoolhoofd.

Momenteel worden dankzij het New Hope Bouwfonds grote vorderingen gemaakt in Siranga: de allerarmste wijk van sloppenwijk Kibera.  Hier zijn Jan & Alice in 1982 begonnen boven op een vuilnisbelt. U leest er meer over in de nieuwsbrieven (zie web pagina NIEUWS)

Op 2 scholen zijn inmiddels  de eerste zonne panelen geplaatst: een prachtige oplossing bij falende of ontbrekende electriciteitsvoorziening in veel sloppenwijken van Nairobi.