Kinderhulp/Babycare

Kinderen van New Hope behoren tot de armste (wees-)kinderen 

Via New Hope NL worden ze financieel en met gebed ondersteund. In overleg met het Nairobi team in Kenia juist die kinderen, die onze hulp het hardst nodig hebben.Ze wonen in de sloppenwijken in één kamer optrekjes van hooguit 4 bij 4 meter. De kinderen en hun ouder-/verzorgers leren van de New Hope pastors en social workers dat ze in Gods ogen belangrijk en geliefd zijn. Ze ontwikkelen zo een positief zelfbeeld.

Door langere termijn ondersteuning profiteert de hele familie van het Hew Hope support, dus kun je spreken van 'family help care' (voeding, kleding, onderwijs, medische hulp) Hun sponsors zijn erg betrokken en krijgen regelmatig een nieuwe foto, briefje, of tekening, zo nodig aangevuld met extra informatie van Alice en de social workers Irene en Tina. Samen helpen we hen op weg naar zelfredzaamheid.

Tot die tijd willen graag zo optimaal mogelijk zorgdragen: vandaar dat het huidige aantal kinderen niet wordt uitgebreid. Gilbert (zie NIEUWS, brief 32) heeft gelukkig al weer een sponsor!

De kinderhulp is uit uitgebreid met New Hope Baby Day Care in sloppenwijk Kawangware. Een prachtig project, in samenwerking met de Maranatha Church en de women selfhelpgroup Ihuoma, een fantastische club vrouwen uit  de community zelf! Meer info over het ontstaan van dit project in brief 29 pagina 2.

Alle sponsors hartelijk dank!