onderwijs-voeding

 

BASISEDUCATIE

Een goede manier om de spiraal van armoede te doorbreken is basiseducatie. Daarom richt New Hope zich op kwalitatief goed onderwijs aan kansarme kinderen. Jan & Alice zijn nauw betrokken o.a. bij sloppenwijk scholen die ze zelf zijn gestart toen ze in Nairobi woonden.

New Hope helpt ook met schoolbanken, schoolmaterialen, extra klaslokalen etc. Ook gedeeltelijk ondersteuning van leerkrachten, omdat de meeste leerlingen geen schoolgeld kunnen betalen. New Hope scholen in de sloppen van Nairobi hebben een goede naam in  de community en staan ook goed bekend bij de Keniaanse overheid. 

SCHOOL VOEDINGSPROJECT

Jan & Alice zijn dit project (in samenwerking mer Wereld Wijde Zending) gestart toen ze nog in Nairobi woonden. Door nieuwe scholen in sloppenwijk Gatina en Kibera zijn er  steeds meer monden die gevuld moeten worden. Voor een goede concentratie tijdens de lessen willen we graag zoveel mogelijk kinderen een gezonde warme maaltijd aanbieden. Wie help mee? Voor 6 euro kan een kind uit de sloppenwijk tussen de middag een maand lang iedere schooldag een gezonde maaltijd krijgen!                  

VERVOLG ONDERWIJS

Vrijwel alle New Hope kids zijn overgegaan, of geslaagd voor de Primary of de Secundary School. Anderen zijn aan een beroepsopleiding begonnen. Een aantal New Hope jongeren studeert zelfs al aan de University.

Jan en/of Alice bezoeken de projecten meestal jaarlijks, soms met iemand van het bestuur. Alice soms met een groepje sponsors. Er is door de jaren heen een hechte band ontstaan.

De New Hope social workers bezoeken de kinderen ook op hun scholen en spreken de moeders/verzorgers regelmatig thuis.

Zo begeleiden we hen samen op weg naar zelfredzaamheid!

Alle sponsors: hartelijk dank